Stiftelsen Linas Livsglädjefond
 

Stiftelsen Linas Livsglädjefond avslutas efter 15 år av Livsglädjestunder - små stunder av glädje när kraft och möjlighet finns

Livsglädjestunder tillsammans med Lina att nu blicka tillbaka på och minnas och känna tacksamhet för. Tacksamhet över delade upplevelser och stunder av glädje, skratt och lycka fast livet var tufft. 

Lina var påhittig och ville göra allt. Önskningarna varierade. Det var allt från att gå på bio, sova över med morfar och mormor i båten Rultan en varm sommarnatt med hela bordet fyllt av väl utvald picknick till ett minnesvärt dygn på Kolmården med övernattning på Vildmarkshotellet tillsammans med syskon och kusiner. 
Stunden och måendet fick sätta gränserna. När Lina inte kunde lämna sjukhuset fick Livsglädjestunder inhandlas till rummet och saker som pyssel, filmer och spel fick skingra tankarna för stunden. 
Vi ville göra allt för Lina, vi ville uppfylla hennes önskningar så långt det var möjligt och det mesta gick att genomföra och blev verklighet tack vare hjälp från nära och kära. 

En dag orkade Lina inte längre och ett år efter Linas bortgång startade vi Stiftelsen Linas Livsglädjefond. Syftet var och har sedan dess alltid varit att ge cancersjuka barn och deras familjer samma möjligheter till Livsglädjestunder som vi hade fått uppleva tillsammans med Lina. Efter 15 år och nästan 500 utdelade Livsglädjestunder runt om i Sverige har vi nu bestämt oss för att avsluta stiftelsens arbete. Vi har haft äran att få lära känna underbara kontaktpersoner på sjukhusen, bidragsgivare av alla de slag, en uppsjö av ideella krafter som hjälpt oss med allt i från att sprida stiftelsen namn, hålla ordning på redovisning och papper, till att uppfylla barnens önskningar......utan Er alla hade det aldrig gått.

Vi har fått fina tackbrev och bilder från barn och deras familjer vilket värmer i hjärtat. Vi ser ödmjukt tillbaka på det fina arbetet stiftelsen har gjort med glädje och stolthet. Tänk att det blev precis så som vi ville ha det och att Linas fina minne är bevarat och förknippas med begreppet Livsglädje. Lina sade ofta: man ska aldrig ge sig, och det är så sant.

Nu fortsätter Stiftelsen Linas Livsglädjefond att sprida glädje ett tag till genom Stiftelsen Min Stora Dag, de arbetar precis på samma sätt som vi har gjort och därför känns det helt rätt att efterskänka stiftelsens kvarvarande insamlade medel till just dem. Se www.minstoradag.se  

Tack till Er alla som hjälpt oss och gjort detta möjligt. Ingen nämnd ingen glömd.Linus Karlsson      Anki W. Karlsson
Stiftare                  Stiftare